Blog Arşivi

22 Ocak 2020 Çarşamba

Masal'ın Masalı Ortak Öykümüz


Efendim merhabalar😊
Takip edenler ,ortak öykümüzün heyecanlı bir şekilde sürdüğünü ve artık yavaş yavaş sona yaklaştığını biliyor. Masal ve Köpük'ün maceraları heyecanla devam ediyor. 
Öykünün bütün bölümlerini Sessiz Gemi arkadaşımızın bloğunda bulabilirsiniz.. 
Bugün ben de,öyküye ikinci kez eşlik ederek  en son Kaystros Tyrha arkadaşımızın yazdığı bölüme devam etmeye çalıştım naçizane.. Bu arada fotoğrafları Sessiz Gemi eklemiş sağ olsun, ben de oradan alıp güncelledim ki ,siz okurlara daha güzel görünsün🙈
Teşekkürler Sessiz Gemi💓Umarım beğenir ve keyifle okursunuz..❤❤

Bu güzel öyküye yeni katılmak isteyenler ya da daha önce katılan arkadaşlardan yine yazarım diyenler sevgili Sade ve Derin / Deeptone veya Sessiz Gemi / Kavanozdaki Beyin arkadaşımıza bildirebilirler.  Benden önce yazılan iki bölümü de, 
okumak isteyenler için buraya bırakıyorum😊


Lacivert Taşı ve Zümrüdü Anka

Sesin nereden geldiğini anlamaya çalıştı Masal ve Köpük ama ses birden kesildi sanki.. Masal bütün bu başına gelenlerden sonra ürkmüştü tabii, artık her duyduğu ses ve hatta çıtırtı korkutuyordu onu.
Yavaş yavaş yürümeye devam ederlerken , Köpük biraz rahatlatmak istedi Masal'ı ve "Korkma" dedi, "Yok bir şey işte.. Üstelik burası kocaman bir orman. Bir sürü hayvan yaşıyor burada ama hepsi zararlı değildir inan bana. Bazen onlar da kendilerini korumak isterken tehlikeli gibi görünebiliyorlar aslında.. Hem bence bu taraftan gitmeliyiz, sesin geldiği tarafa değil." diyerek Masal'ı yolun tam tersine doğru yönlendirdi.
  Tam ona inanıp rahatlamak istiyordu ki Masal, tam o sırada, bu kez de bu taraftan gelmez mi aynı homurtu.. "Aman Allah'ım." dedi Masal, "İşte yine aynı ses! Sen de duydun mu? Bizi takip ediyor sanki, çok korkuyorum Köpük, buradan çıkamayacağız galiba.."

  Şaşkındı Köpük, Masal'ın etrafında hızlı hızlı dönüp duruyor ve kuyruğunu sağa sola sallıyordu telaşla.. "Hay Allah! Neler oluyor?" diye panikledi tabii birden.


  Ama sonra "Tamam tamam.." dedi "Korkma, dur bir dakika, geri dönelim, gel bu taraftan gidelim." diyerek Masal'ı çapraz yöne doğru koşturmaya başladı bu kez. İkisi de koşar adımlarla ilerlemeye çalışırken arkalarından gelen, onlarla aynı hızda koşma sesi içini ürpertti ikisinin de. Arkalarını dönmeye korkarak koşmaya devam ettiler. Çalıların arasından geçerken Masal'ın eli yüzü çizik içinde kalmış ve canı çok acımıştı zavallının ama ne yöne dönseler o taraftan gelen korkunç sesler yüzünden başka bir yolu denemeyi düşünemediler bile. Telaşlarından  arkadan gelen sesin kesildiğini tam yeni fark etmiş ve adımlarını biraz yavaşlatmaya başlamışlardı ki, hooopp diye önlerine sevimli bir sincap fırlamasın mı...


  Tedirgin olsalar da, "Sincap bu canım, korkmamıza gerek yok ki.." der gibi bakıştılar önce birbirlerine.. Sincap onlarla konuşmuyor, ısrarla Masal'ın azık çantasının etrafında dönüp duruyordu.. Ona yaklaşmaya çalışmasından çok tedirgin olmuştu Masal ve Köpük de onu korumaya çalışan tavrıyla, 

"Heyyy! Ne yapmaya çalışıyorsun orada konuşsana.. Rahat bırak arkadaşımı" diyordu.. 
Onların tedirgin olduğunu görünce biraz geri çekilir gibi oldu sevimli sincap ve sonra öyle bir hışımla atladı ki Masal'ın üzerine, azık çantasını düşürdü yere pat diye.. Çantanın içinde Ermiş Dede'nin verdiği yiyecekler saçılınca etrafa; o esnada çok korkmuş olsa da "Zavallı sincap, karnı mı aç acaba?" diye düşündü Masal.. Ama hayır yiyeceklere değil, çok daha uzağa fırlamış olan Lacivert taşını almak için koştuğunu görünce gözlerine inanmadılar birden.. Nasıl olup da o taşı unutmuş olabilirlerdi...
  Sevimli sincap Lacivert taşı alıp, zıplayarak geldi Masal'ın ayaklarının dibine ve o şaşkınlıkla iki eli havada bekleyen Masal'ın avuçlarına konduruverdi Lacivert taşını.. İki eliyle birden öyle sıkıca sarıldı ki Masal taşa, avuçlarının içinden önce muhteşem bir sıcaklık sonra göğe doğru yükselen masmavi bir ışık ile aydınlanıverdi her yer..


Neye uğradıklarını şaşırdı ve öylece bakakaldılar hepsi.. Göğe doğru yükselen ışığın yavaş yavaş çekilmesiyle birlikte gökyüzünden onlara doğru gelen Zümrüdü Anka kuşunun ihtişamı gözlerini kamaştırdı adeta..  Öyle güzel süzülüyordu ki onlara doğru gelirken, onlar daha ne olduğunu anlayamadan kanatlarını son kez çırparak yanlarına yanaştı Zümrüdü Anka...
  "Çabuk olun." dedi heyecanla, "Burası Gazap Cadısı' nın her tarafını kendi askerleri olan kurtlarla çevirdiği yasaklı alan, buradan çıkmanıza asla izin vermezler, hemen ayrılmalıyız buradan. Şimdi hemen biriniz sağ, diğeriniz de sol kanadıma yerleşin çünkü sizi 
Merhamet Perisi' ne götüreceğim." 

  "Neee?" dedi Masal ve Köpük, duyduklarına inanamıyorlardı gerçekten.. 

   O heyecanla ne olduğunu anlayamadan çoktan Zümrüdü Anka kuşunun kanatlarında göğe doğru süzülmeye başlamışlar ve artık yeniden Masal'ın bir kız çocuğuna dönüşüp, evlerine dönebileceklerini hayal etmeye başlamışlardı bile.. Ve o sırada o bölgede Merhamet Perisi'nin tek askeri olan sevimli sincap da görevini yerine getirmiş ve onları Gazap Cadısı'nın askeri kurtlardan korumayı başarmış olduğu için derin bir soluk almıştı arkalarından..


Vee bölüm Sonu 😊





25 yorum:

  1. ayy yarın okuyum sakin sakiiin. şimdi, jojo rabbit aslı oskar adayı filmi izliyoduuum. okuyup bloguma da koyarııım :) şimdi akela yazcak işallah senden sonaaa :) ay bak son öykümü okusan ya sen deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamamm yarın ilk iş okurum🤗

      Sil
    2. oskar adayı filmleri izliyom da sırayla, her gece bir tane, sessiz gemi ile izliyoz seçip. bu gece izlediğimiz jojo rabbit filmini sakın kaçırmaaa. bulamazsan linkini veririm sanaaa :) bayıldık bayıldık :)

      Sil
  2. Vay, homurtunun kaynağı çıktı ortaya:) Demek kurtlardan geliyormuş o sesler. Elinize sağlık, Zümrüt-ü Anka kuşu da yaratıcı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiim🤗Hay Allah ama bak şimdi yazdığınızı okuyunca kurt ve homurtu olmamış sanki, hani kurt deyince uluma gelir ya akla🤔Neyse benim kurtlar da homurtu olsun ne yapalım 😊

      Sil
  3. homurtular kurtların sesiymiş demek az daha yakalayacaklarmış ürkütücüü ve o sincap masum görünürken bi anda taşı çalıp kaçacak bir casus sandıım :D anka kuşunun kanatlarında süzülmek ne güzeel masal yine macera içindee :) eline sağlık çok sevdiiim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiimm, beğenmene sevindim🤗

      Sil
    2. Bu arada sizin sayfada eklediğiniz fotoğraflarla benim sayfamda güncelledim bölümü izniniz olmadan:( Teşekkür ederim:)

      Sil
    3. ay ne izni tabi ki yapabilirsin kii fotoğrafları beğenmene sevindim heem :)

      Sil
    4. Eveettt çok beğendim 😊

      Sil
  4. heeey merhamet cadısının sincabı ne hoş olmuş. zümrüdü anka kuşu daaaa. ne güzel bölümdü heyooooo :) şimdi işallah akela yazıcak, sonra da sessiz gemiiiii :)

    YanıtlaSil
  5. tımams koydum blogumaaa :)

    YanıtlaSil
  6. Çok heyecanlı bir bölüm yazmışsınız elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederiimm, beğenmenize sevindim 🤗Biliyor musunuz ben de sanki o anı yaşıyormuşum gibi heyecanlandım yazarken🙊

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel bir bölüm olmuş, kaleminize sağlık :) lacivert taşı ve zümrüdü Anka kuşunun gelmesi çok iyi oldu kurtlar da gazap cadısınınmış demek harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiimm, beğenmenize çok sevindim 🤗

      Sil
  9. Ay harika olmuş çok heyecanlı... Kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiimm, beğenmenize çok sevindim 🤗

      Sil
  10. Yaa.. Ne güzel yazmışsınız. Ellerinize, kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiimm, beğenmenize çok sevindim 🤗

      Sil
  11. gerçekten harika bir hayal gücü. anka kuşuna bayıldımm :) hikayeye yeni bir yön verilecek bundan sonra anlaşılan. acaba masal eski haline dönecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiiimmm.. Yorumunuz ve ziyaretiniz için teşekkürler 🤗

      Sil