Blog Arşivi

19 Ocak 2020 Pazar

Uğurlar olsun güzel insan🖤

Zekiye Rahşan Ecevit (1923_17.01.2020)
Bence o, kesinlikle arkasından bir kaç kelam güzel sözü hakeden bir hanımefendi...
Herkesçe bilinen yanıyla değerli bir siyasetçi, hem de önemli bir siyaset adamının değerli eşi,Türk siyasetinde önemli bir partinin kurucusu ve ilk başkanı oluşununun  yanı sıra bir ressam ve yazar oluşundan bahsetmeden geçmek te haksızlık olur tabii ki...
Ama bunların dışında söylemek isterim ki ; ben bir kadın olarak gerek hanımefendiliği, nezaketi, sadeliği,dürüstlüğü, onurlu yaşamı, mütevaziliği ve gerekse  aydın ve Cumhuriyet kadınının en önemli örneklerinden oluşu nedeniyle her zaman takdir ettim kendisini..
Ve bir çok kişiyi olduğu gibi, beni en çok etkileyen  başka bir yönü de ; çok az çifte nasip olan o güzel birlikteliklerindeki duruşu olmuştur hep..
Daha Robert Koleji'nde yollarının kesişip, ömrünü beraber geçirdiği rahmetli eşi Bülent Ecevit ile onları birlikte gördüğüm her kare ya da sahne ; birbirlerine olan saygı, sevgi ve sadakati hissettirirdi bana her zaman..

Eşinin omzuna güvenle başını koyan o kadının, baş koyduğu omuza verdiği o tarifsiz huzur; yan yana yürürken adımlarındaki cesaret , her birleştiğinde gücü simgeleyen o eller;  neden ölümün soğuk yüzüne kadar birbirinden hiç  ayrılmadığını anlattı, onu görebilen her göze sorgusuz sualsiz..

Ve 2006 yılında kendisi de 83 yaşında olmasına rağmen, saatlerce eşinin cenaze konvoyunda yürüyen o acılı yürek; hangi hafızada derin bir iz bırakmadı ki...
Ne mutlu burada bir çoğunu yazmanın mümkün olmadığı böyle her anıyla dolu dolu bir yaşama...
Ne mutlu bir çok Türk kadınına örnek bu onurlu yaşam ve bu dik duruşa..
Ne mutlu Atatürk'ün yolunda geçen böyle güzel bir ömre..
Ve ne mutlu onu /onları tanıma şansının farkında olabilen herkese..
Sonsuzluğa uğurlandığın, 14 yıl aradan sonra Karaoğlan'a yeniden el uzattığın bugünde bize de  uğurlar olsun demek düşer elbette ama gönülden..
Kabrin nur, mekanın cennet olsun
güzel insan🙏
Uğurlar olsun.. 🖤🙏🖤

6 yorum:

  1. Her şey bir tarafa aralarındaki bağlılık, saygı ve sevgi en çok hatırlanacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle Kaystros Tyrha👍
      Ne mutlu onlara🙏🖤

      Sil
  2. Allah rahmet eylesin güzel bir insandı

    YanıtlaSil
  3. Allah rahmet eylesin o zaman mademki iyi biri diyosuun.

    YanıtlaSil