Blog Arşivi

17 Ocak 2020 Cuma

Duyarlı bireyler olmak adına yüreğimden dökülenler..


Susayım diyorum susamıyorum..
Ne konuşmak, ne yazmak, ne de düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi..
Silahlar, kavgalar, savaşlar, her gün içimizi yakan masum şehitler, şiddetin her türü, açlıktan hayatına son veren çaresiz insanlar, gerçek dışı yaşamlar, çarpık İlişkiler, eninde sonunda şahsi çıkarların ülkenin de, insanlığın da önüne geçtiği bir siyaset anlayışı, karşılıklı iletişimde kullanılan insanların kendine olan saygısını bile yok eder seviyede çirkin bir dil..

Ve tüm bunlar için tepkisini dile getiren , savaş veren, kendi küçük dünyasında bile olsa farkındalık yaratmaya çalışan yalnızca bir avuç insan..
Onlarında bir çoğunun susturulmaya çalışıldığı bu ortamda; kendi yaşamının derdine düşmüş ve artık yorgunluktan mı, bıkkınlıktan mı, umutsuzluktan mı bilinmez her geçen gün biraz daha duyarsızlaşan bir topluma dönüyoruz iyice.. 
Azınlığın bir parçası olan bir çoğunuz
gibi ;duyarlı bir birey olmaya, bir o sayfamda, bir bu sayfamda ; çevremde ve her türlü iletişim kanalımda kendi çapımda yüreğime, insanlık tarafıma dokunan, içimi acıtan, sinirlerimi bozan ya da paylaşmakla fayda sağlayabileceğime inandığım, heyecanladığım,örnek aldığım, mutlu olup gururlandığım her konu için birşeyler yapmaya, dikkat çekmeye, farkındalık yaratmaya çalışıyorum naçizane.. 

Çünkü olması gereken, yapmamız gereken bu! Hep birlikte duyarlı olalım ne olur, bir benimle ne olacak demeyin! Bir sen, bir ben, bir o derken büyüyeceğiz bir çığ gibi.. 

Başkasını dert edinmezsek, bana dokunmayan yılan bin yaşasın dersek, yanlış olduğunu, insanlık ayıbı olduğunu bile bile, göre göre kabuğumuza çekilirsek , nasıl bir insan, nasıl bir anne, nasıl bir baba olacağız, nasıl  uyku uyuyacağız gönül rahatlığı ile? Nasıl örnek olacağız çocuklarımıza? 

Dünya denen tiyatro sahnesinde oynadığımız, şu hayat oyununda her rol var elbette..İyisi de, kötüsü de; güzeli de çirkini de; doğrusu da yanlışı da..
Dünyanın kanunu bu, olmazsa olmaz!

Bu hayatın içinde; iyiliği, güzelliği, doğruluğu, sevgiyi büyütmeye çalışacak ve yanlışı, çirkini, kötüyü yok etmek adına savaş vereceğiz hep birlikte..
Başka yolu yok bunun..
Önce bir insan olarak kendimize olan saygımız, yaşam ve insanlık savaşımız için ; her birimiz küçücük te olsa, her gün yeni  bir iyilik tohumu ekeceğiz bu güzelim dünyaya ve  bundan asla vazgeçmeyeceğiz...
Sevgiyle kalınız 🤗

6 yorum:

  1. Ne güzel satırlar. Hala bu dünya ayaktaysa sizin gibi düşünen bir avuç insan sayesinde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle düşünmeniz ne güzell🙏Çok teşekkürler 🤗

      Sil
  2. Yaşayarak anladim öğrendim......şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten en iyi öyle anlıyoruz,yaşayarak... Yaşayıp, öğreneceğiniz herşeyin iyilik ve güzellik adına olmasını dilerim🙏Yorumunuz ve katkınız için teşekkürler 🤗

      Sil
  3. haklısın evet. acımasız şeyler oluyor ülkemizde. barik biz blogcular duyarlı olalııım.

    YanıtlaSil