Blog Arşivi

26 Mayıs 2020 Salı

Gerçek olan gönlümüzün bayramı🤗


Çocuksan eğer şekerdir, çikolatadır, harçlık biriktirmektir bayram. Sabah giyeceğin yeni kıyafetler için heyecandan uyuyamamaktır.Seni sımsıkı kucaklayıp koklayacağını bildiğin, daha kapıyı açınca tanıdığın ve ruhuna işlediğini yıllar sonra anladığın yemek kokuları birbirine karışan anneanne, babaanne, dede evleridir. 

Gençsindir artık, tam delikanlı çağın ve bayramlar gereksizdir olabildiğince. Sen  uyumak isterken erkenden kaldırılmak; bayramdan bayrama gördüğün, kim kiminle akraba kim kimin nesi bir türlü öğrenemediğin kapıları ailenin zoru ile dolaşıp, bir köşede suratsız oturup sadece hatır sorulduğunda kendini toparlayıp yalandan gülümsemek ve bittiğinde kocaman bir ohh çekip kendini koltuğa atmaktır.

Yeni evlenmişsindir mesela bambaşka insanlar girmiştir artık hayatına.. Ve tüm gözlerin üzerinde olduğu, ona gittin buna gitmedin, onu önemsedin bunu önemsemedin, onda yedin bunda yemedin gibi gereksiz streslerle kendine eziyet haline getirip, kimseleri kırmamak adına yorgunluktan bitap düştüğün ama her türlü arkandan her kapıdan iyi kötü bambaşka sazlar çalındığı günlerdir belki de.. 

Artık yaşlı denecek seviyelere geldiysen; çoluk çocuğun gelmiş, kapının biri açılıp diğeri kapanıyor, yemek ve tatlı kokuları ile evin içinde giyinip süslenen gençlerin parfüm kokuları birbirine karıştıysa eğer düğünün bayramın ; ama zil çalsa da biri gelmiş olsa diye dalıp kaldıysa gözlerin yola o zaman sadece adı vardır bayramın..

Ama ister 15 yaşında ol, istersen 65 hiç farketmez.. En sevdiklerinden biri terki diyar eylediyse dünyayı.. 
Annen, baban,eşin,evladın, kardeşin ya da onların yerine koyduğun can biri.. İşte o zaman artık hep kırıktır kolun kanadın..
Hiç gelmesin diye dua edersin o bayram sabahları için.Geldiyse de çaresiz gülümseyerek karşılarsın, içinin en derini öyle buruk acırken.. Gözünün biri bugündeyse, diğeri kaybettiğinin anıları ile geçmişte gezinip durur daima..
Yani her gün buruktur aslında onların yokluğunda ama bayramlar bir başka.

Birbirimizden uzak son gününü yaşadığımız bu bayramda ne hissettiniz, neler düşündünüz bilemem ; ama bilin ki sağlığınızın yerinde, sevdiklerinizin yanıbaşınızda olduğu her gün gönlünüzün bayramı.. 🤗
Gönül bayramınıza şeker olan her tadın kıymetini varlığında bilmemiz, farketmemiz; her an solabilecek gönül bahçemizin rengarenk çiçeklerinin  o güzel kokusunu, doya doya içimize çekebileceğimiz nice günler dileğiyle..🙏
Sevgiler🙋‍♀️

16 yorum:

  1. Bütün sevdiklerimiz her an yanımızda olamayacağına göre herkes sağlıklıyken tadını çıkartıp artık aramızda olmayanları sevgi ile anmak gerekiyor. Dileğine yürekten katılıyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir yazı olmuş her günümüzün ve sevdiklerimizin kıymetini bir şeylerden olmadan bilelim geçmiş bayramınız mübarek olsun bu arada resimler de görsel açıdan çok güzel olmuş kaleminize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Ben de sizin geçmiş bayramınızı kutluyor, bayram tadında nice günler diliyorum🤗

      Sil
  3. Bayramda senin ardından acaba iyi kötü sazlar çalındı mı :)

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar içten yazılmış. Pek çok satırda kendi hissiyatlarımı buldum. Dediğin gibi sağlığımız yerinde, sevdiklerimiz yanıbaşımızdaysa her gün gönlümüzün bayramı.

    Çokkkkk teşekkür ederim bu lezzet için.

    Bu arda yazmak mayanda var, kalemin güzel. Kesinlikle peşini bırakma ve hedefine doğru yürü bence. 😍😊🌷🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu güzel düşüncelerin ve beni yüreklendirdiğin için ben teşekkür ederiiimm🤗💐Kocaman sevgiler😍🙋‍♀️

      Sil
  5. Nefis bir yazı olmuş kalemine sağlık..Tüm duygularımızı hissiyatımızı satırlara dökmüşsün .Tebrikler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiimm, beğenmene sevindim 🤗

      Sil
  6. bak feriha hanım döndüüü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo çıstak çıstak😀Bekliyordum ama bu kadar çabuk değil, sevindim🤗

      Sil
  7. Bu bayramı bayram gibi yaşayamadık ama belki de kıymetini anladık ailelerimiziz, dostlarımızın, yaşlılarımızın.

    YanıtlaSil