Blog Arşivi

11 Mart 2020 Çarşamba

Korkularımızı kontrol altında tutarak, tedbirli olmayı ön plana çıkarmalıyız sanki🤔


Sevgili arkadaşlar,
Son günlerde üst üste yaşanan bir çok tatsız toplumsal olayda, bence en önemli konu korkularımızı kontrol altında tutup; tabii ki tedbiri elden bırakmamak!!
Çünkü korkunun kontrol edilememesi, evham boyutunu da aşarak  panik havasına ulaştığında ;psikolojik olarak sağlıklı düşünmekten uzaklaştırıyor hepimizi..
Bununla ilgili konuşabileceğimiz en sıcak konu, malumunuz Coronavirus !!
Evet elbette dikkatli olacağız; bağışıklık sistemimizi güçlü tutmaya çalışacağız, sık sık el ağız, burun yıkama(mümkünse tuzlu su ile), bol su tüketme, toplu alanların düzenli dezenfekte edilmesi(özellikle okullar, fuar alanları gibi toplumsal aktivitelerin yoğun olduğu ortamlar)ve bu tip aktivitelerin belli bir süre askıya alınması, böyle dönemlerde mümkün olduğunca çok kalabalık ortamlara girilmemesi, sarılma öpüşme seramonilerinin minimize edilmesi ve benzeri sizlerin de bildiğiniz konulara hep birlikte azami özen göstereceğiz..
Ancak kabul etmeliyiz ki; bunların bir çoğu zaten her zaman dikkat edilmesi, hassas olunması ve toplumsal bilinç düzeyimizin en yüksek olması ve tabii ki bu gibi dönemlerde daha fazla ön planda olması gereken konular..
Yani diyeceğim o ki; efendim sadece kendimizi, çoluğumuzu çocuğumuzu eve kapatıp, yaşamın akışından koparak, korku boyutumuzu panik atak seviyesine taşıyarak, felaket tellallığı içeren paylaşımlar içinde kendimizi kaybederek, marketleri talan ederek bu iş olmaz, sağlıklı bir yere varılmaz diyorum ben..
Öncelikli olarak ülke genelinde yukarıda saydığım önlem, tedbir konularında hassasiyet seviyemizi maksimumda tutmaya, çevremizi de bilgilendirmeye gayret gösterirken; özellikle sosyal medyanın karmaşasında mutlaka güvenilir kaynakların bilgi, bilgilendirme içerikli haber ve duyurularını dikkate alarak sadece gerektiği kadar dinleme, okuma, incelemeye, doğruluğundan emin olmadığımız hiç bir haberi paylaşmamaya ve sonuç olarak sakin, sağduyulu ve soğukkanlı davranmaya, moralitemizi yüksek tutmaya çalışmalıyız sanki 😊
Sağlıklı günler dileğiyle.. 💐
Sevgiler 🙋‍♀️
#sağlıklıyaşam #coronavirus #tedbirliolalım #önlemalalım

8 yorum:

  1. Umarım sağ sağlim atlatırız

    YanıtlaSil
  2. ay evet herhalde temiz ve sakin olmalı. çok kalabalık yerlerden kaçmalııı :)

    YanıtlaSil
  3. Bence korkmaya gerek yok tedbirli olmak gerek sadece

    YanıtlaSil
  4. İşte bu. Al tedbirini, yaşamaya devam et. Ayrıca virüs bitse de dediğiniz gibi bu tedbirleri alışkanlık haline getirmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Di mi yaa, bir de toplumun büyük çoğunluğu bunun farkında olsa🙄

      Sil