Blog Arşivi

24 Temmuz 2021 Cumartesi

Vallahi Pes!!


 

Efenim öncelikle sağlıklı, huzurlu bir bayram geçirmiş olmanız ümidiyle ; her gününüzün bayram tadında olmasını diliyorum. 🤗

Bendeniz şöyle 2-3 gün ,Ege sularında masumane bir bayram seyahatine çıkayım dedim. Sağa sola bulaşmadan hani şu bildiğiniz aile içi olanlardan.. 

Gelin görün ki uzaktan uzağa gözlemlediğim sahneler, göz bebeklerimi yerinden fırlattı🙄

Meğer bizim Corona Virüs çoktan sınırlarını aşmış, destursuz atmış kendini meydana ve önüne gelenle sarmaş dolaş olmuş bile.. Maskeler, mesafeler, hijyen hep birlikte tatilde... Hınca hınç plajlar, otopark görüntülerinden içeride düğün bayram olduğu anlaşılan tesisler, iç içe geçmiş masalarda virüs tokuşturan restoranlar, kim kime dum duma meydanlar..Vallahi pes!!

Hele bi sakin.. Şöyle sevdiklerimize doya doya sarılaydık hiç olmazsa.. 

Bu işin başından beri anlamadım, bu kadar bedel ödedikten ve son gördüklerimden sonra hiç anlamıyorum, anlamayacağım da..

Pandemi çoktan bitti de biz mi kaçırdık yahu?
Dünya Covid-19  4.dalga alarmı veriyorken,
aşılamada daha 3 arpa boyu bile yol kat edememişken bu ne rahatlık, bu nasıl bir duyarsızlık arkadaş ?

Bu ülkenin bir vatandaşı, virüsle tanışma ihtimali herkesle eşit bir birey olarak ; pandemi döneminin başından beri koruyup kollanan neredeyse tek sektör olan Turizm'in canlanması pahasına yaşanan, şu kısacık molada tabii ki tadını sonuna kadar kaçırıp çılgınlık seviyesine taşınmış bu ortamların, süresi ne olur bilinmez etkisi ve bedelini, benimle aynı kategoride yarışan azınlıkla birlikte ödemekten kaçamayacağım aşikar..

Ama o bedelleri ödeme döneminin, yine tam isabet altında kalabilecek çocuklarımız, gençlerimiz ve Eğitim dünyasında yaşanan/ yaşanmasına devam riski çok yüksek olan aksaklıklar, kayıplar için onlar adına ben hakkımı helal etmeyeceğim! O kesin!!

Eğitim bir ülkenin en temel taşı..
Kaybetmeyi göze aldığımız bu nesil bizim geleceğimiz..
Çocuklarımızın kaybedecek bir günü dahi yok artık, olmamalı!
Çünkü onların kaybettiği her yeni gün; kapanması çok zor bir yara, yıllar sonra içine düştüğümüzde hepimizi yutacak bir koca delik..
Onların bir an önce ve her gün daha fazla gerçek/kesintisiz bir eğitime, okul koridorlarında dolaşmaya, sosyalleşmeye, dünyaya açılacak güzel beyinlerine nefes olacak bir yaşama ihtiyacı var!!


10 yorum:

  1. O kadar güzel yazmışsınız ki ve kesinlikle çok haklısınız. Ne yazık ki, duyarsız bir toplum olduk. Normalleşme süreci başladıktan sonra sanırım herkes bütün dünyada hastalık bitti, istediğinizi yapın şeklinde algıladı. Aşı olduktan sonra herkes rahatladı. Aslında hiçbir şey geçmiş değil, aşı da sadece bir önlem. Dışarı çıktığımız zaman her şekilde dikkat etmek zorundayız, evde de aynı şekilde. Bu şekilde hastalık bitmez ki. Bunu gel de anlat. İlla bir şeylere dikkat etmek için canının mı yanması gerekir, hastanede yoğun bakımda mı olması gerekir bir yakınımızın. (Yoğun bakım gerçekten kötü bir yer, aylarca yaşamış biri olarak söylüyorum, orayı bir görseler maskeleri asla çıkarmazlar ve çok daha dikkatli olurlar) Zaman çok değerli, sağlık çok ama çok değerli, keşke anlayabilse herkes. Emeğinize sağlık, hislerimize tercüman olmuşsunuz yazınızda:))) Tatlı günler dilerim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için🙏Sağlıklı, huzurlu, neşe dolu günler dilerim🤗
      Sevgiler🦋

      Sil
  2. maalesef 4. dalga geldi bile canım

    YanıtlaSil
  3. İnsanların bu kadar duyarsızlaşması tabi ki özünde kendi cahillikleri ama korona virüsü, yazın turizmden dolayı unutturup, eylül gelince tekrar hortlatanları da unutmamak lazım... Geçen hafta bende İstanbul ziyareti yaptım ve durum içler acısı, sadece tatil beldeleri olsa kısmen iyi.. Ama her yer aynı durumda:(( Allah akıl fikir versin ve ne yazık ki bedeli herkes aynı seviyede ödemek zorunda kalıyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah akıl fikir versin gerçekten.. Bu konuyu hala bu seviyede konuşuyor olmaktan da, ve bedelini hep beraber ödüyor olmaktan da çok yoruldum gerçekten🙄
      Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için🙏Sağlıklı, mutlu haftalar🤗

      Sil
  4. Dediğin gibi maalesef! Akdeniz bölgesi tamamen kırmızı şu an.. :( diyecek bir şey bulamıyorum.

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten öyle, insan artık söyleyecek bir şey bulamıyor🙄

    YanıtlaSil
  6. Yakında yine hapishane günleri başlar. Ya bende bazen kızıyorum bazende insanların ruh sağlıkları bozuldu normal diyip geçiştiriyorum tamamen şans ve kadere kaldık sanırım malum insanlar dikkat etmeyince gerisi şansa kalır :)

    YanıtlaSil